Astronomie · PalmOS software · Roosteren · Informatica · Windows software · Natuurkunde · Wiskunde · Meteorologie · Fietsen · Diversen

Windows software

Albert-alfabetten
Send Enter
Multiburst
Emma-vierkanten
Astro Delphi
WS2500
Spelschemamaker
CreateFolder
Drive-alife
PLT_Reader
Zoekrijen
ShutDown
WebsiteChecker
VerwijderDuplicaten
DatumMappen
FileCheck
Generator

Albert-alfabetten

januari 2006 (geplaatst: mei 2007)

 

Een alfabet bestaat uit pennestreken van allerlei verschillende vormen. Verschillende aantallen lijnen onder verschillende hoeken, met verschillende lengtes vormen samen een karakter.

Met dit programma kun je willekeurig alfabetten van 25 tekens maken die uit lijnstukken bestaan. Je kunt instellen uit hoeveel lijnenstukken een teken moet bestaan en in hoeveel richtingen een lijnstuk mag lopen. Ook de lengte is variabel. Je kunt instellen dat per teken maar 1x een keuze voor de mogelijke richtingen of de lengte van de lijnstukken gemaakt mag worden.

Met dit soort willekeurige combinaties van lijnstukken kunnen ook mooie plattegronden gemaakt worden, die erg lijken op de plattegronden die je in het openbaar vervoer tegenkomt.

Tenslotte kun je de plattegronden en de alfabetten als bitmap bewaren. De afbeeldingsbestanden komen in dezelfde map als het programma te staan (de bestanden die met een Y beginnen zijn de alfabetten).

Het programma, voorbeelden, afbeeldingen en de broncode om zelf verder te experimenteren zijn hieronder te downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

programma    |  voorbeeldafbeeldingen    |   broncode   

versie 1.1

9 mei 2007