Astronomie · PalmOS software · Roosteren · Informatica · Windows software · Natuurkunde · Wiskunde · Meteorologie · Fietsen · Diversen

Windows software

Albert-alfabetten
Send Enter
Multiburst
Emma-vierkanten
Astro Delphi
WS2500
Spelschemamaker
CreateFolder
Drive-alife
PLT_Reader
Zoekrijen
ShutDown
WebsiteChecker
VerwijderDuplicaten
DatumMappen
FileCheck
Generator

Send Enter

maart 2006

SendEnter is een programma dat doet alsof er op Enter gedrukt is. Deze virtuele 'Enter' wordt naar een zelf te bepalen programma gestuurd.

Dit is handig om ongewenste popupschermpjes automatisch te verwijderen.

Ik heb SendEnter geschreven om een vervelende eigenschap van het programma WS_PC2500 (dit is de software bij het weerstation WS2500) te repareren.

Als de software een fout bij de overdracht van de meetgegevens signaleert, toont het een messagebox met de boodschap ‘data transmission error’. Het programma gaat pas verder als de messagebox gesloten is met een Enter (of een muisklik).

Het is natuurlijk vervelend om na een tijd te ontdekken dat er een fout is geweest, die het opnemen van de weergegevens belemmerde.

Ik heb daarom een klein programma geschreven dat controleert of de messagebox op het scherm staat. In dat geval stuurt het programma een code alsof er op Enter gedrukt is. Het venster sluit dan en het programma gaat gewoon verder.

 

 

 

programma    |  handleiding    |  broncode

versie 1.4

12 januari 2007

 

programma    |  handleiding    |  broncode

versie 1.2

16 maart 2006